این افراد روزه نگیرند

این افراد روزه نگیرند !
رمضان یک هدیه از سوی خداست که بهره‌مند شدن از برکات آن، فقط با امساک از نوشیدن و خوردن حاصل نمی‌شود. پرهیز از خوردن و آ‌شامیدن فقط یکی از آداب روزه‌داری است. چرا ...

«اگر مکلف از گفته پزشک یقین پیدا کند که روزه براى او ضرر دارد یا از گفته وى یا منشأ عقلایى دیگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود...

« روزه گرفتن براى او واجب نیست، بلکه جایز هم نیست.» این، پاسخ قاطبه مراجع عظام در پاسخ به استفتایی است که می پرسد: «اگر پزشک شخصى را از روزه گرفتن منع کند، آیا عمل به گفته او واجب است؟»

نباید فراموش کنیم که کتاب آسمانی مان توصیه های زیادی در مورد حفظ سلامت، این نعمت گرانبهای خدادادی به ما داشته است. نباید یادمان برود که هدف از این ماه، تزکیه نفس و عبادت است؛ نه فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن، به خصوص اگر این امتناع، سلامت دستگاه های متعدد بدن را تهدید کند.

اگر دچار بیماری مزمن یا شرایط خاص جسمی هستید، پیش از آغاز ماه رمضان و ایام روزه داری با پزشک متخصص مشورت کنید و درمورد مصرف داروهایتان و اینکه آیا روزه برای شما ممنوع است یا نه، از او کسب اجازه کنید. برای آشنایی بیشتر شما با این موضوع از استادان دانشگاه در رشته های قلب و عروق، زنان، کلیه، غدد، گوارش، ریه و چشم خواسته ایم تا نظرات علمی خود را در این مورد بیان کنند.

کدام بیماران ریوی روزه نگیرند؟

بیماران ریوی به خصوص آنهایی که شغلشان ایجاب می کند که در محیط باز فعالیت کنند و گرمای روزهای بلند تابستان، بدن آنها را دچار کم آبی می کند، روزه نگیرند. این بیماران حتما باید بررسی شوند و به صلاح نیست با مصرف نکردن مایعات، احتمال خطر را برای خود افزایش دهند.

مصرف کنندگان داروهای استنشاقی: اگر بررسی شده اید و طبق مشاوره و نظر پزشک می توانید روزه بگیرید اما از داروهای استنشاقی استفاده می کنید، داروهای استنشاقی خود را در طول روز هم مصرف کنید چون طبق فتوای مراجع، روزه را باطل نمی کنند. اگر هم داروهای خوراکی مصرف می کنید، قطعا دوز آنها باید به وسیله پزشکتان تنظیم شود.

مبتلایان به آسم و برونشیت: اگر دچار آسم و برونشیت مزمن هستید، غلیظ شدن خلط از مشکلاتی است که بیماری تان را تشدید می کند، یعنی اگر مایعات کافی در طول روز مصرف نکنید، این کم آبی به علاوه گرمی هوا (دقیقا شرایط رمضان امسال) بر شدت بیماری تان می افزاید. درست است که روزه واجب است و ثواب دارد اما اگر سلامت شما را تهدید کند، نه تنها واجب نیست بلکه حرمت هم دارد. پس حتما توصیه پزشکتان را جدی بگیرید و اصرار بی جهت برای روزه داری نداشته باشید.

آیا افرادی که عینک می زنند، نباید روزه بگیرند؟

آیا روزه داری باعث ضعیف تر شدن چشم های آنها و بالا رفتن شماره عینک می شود؟

تاکنون هیچ مدرکی که ثابت کند روزه داری مشکلات انکساری چشم را بیشتر می کند یا شماره عینک را تغییر می دهد، وجود نداشته است. تنها در یک مورد منع روزه داری از سوی متخصصان چشم توصیه می شود و آن هم به مبتلایان به آب سیاه یا گلوکوم است. زیرا فشار داخل چشم این بیماران بالاست و اگر روزه بگیرند، در اثر کم آبی با مشکل مواجه می شوند. به خصوص اینکه هنگام افطار که مایعات مصرف و به اصطلاح روزه را افطار می کنند، یک دفعه فشار مضاعفی به آنها وارد می شود که خطرناک است.

شیردهی، مانع روزه داری نیست؟

داشتن تغذیه خوب و مناسب در تمام دوران زندگی ضامن بقا و سلامت ما انسان هاست اما در برخی دوره ها مثل دوران بارداری و شیردهی، اهمیت آن بیشتر است. در 3 ماهه نخست بارداری، روزه گرفتن خانم ها اصلا جایز نیست چون سلول های حیاتی بدن جنین در حال رشد هستند و از خون مادر تغذیه می کنند. خوشبختانه بیشتر مادران باردار و شیرده متوجه این اهمیت ویژه هستند و خودشان به سلامت جنین در دوران بارداری و سلامت کودک شیرخوارشان اهمیت می دهند.

کدام بیماران گوارشی روزه نگیرند؟

مبتلایان به زخم معده: زخم های فعال دستگاه گوارش شامل زخم معده و زخم اثنی عشر هستند. اگر به تازگی آندوسکوپی کرده اید و تشخیص زخم معده برایتان داده شده است، نباید روزه بگیرید.

مبتلایان به مشکل کبدی: بیماران کبدی که تحت درمان هستند ولی علایم پیشرفته کبدی ندارند، برای مثال نارسایی کبد یا سیروز کبدی پیش نیامده است، می توانند با نظر پزشک خود داروهایشان را تنظیم کنند و روزه بگیرند اما اگر به نارسایی کبد یا مشکلات کبدی همراه با تورم بدن دچارند و تنظیم پروتئین بدن و دیگر فاکتورهای حیاتی آنها از طریق داروها تحت کنترل درآمده است، هرگز نباید روزه بگیرند.

مبتلایان کولیت اولسروز: کسانی که به بیماری کولیت اولسروز یا کرون مبتلا هستند به دلیل تشدید مشکلات در اثر روزه داری بهتر است از روزه داری اجتناب کنند.

مبتلایان به یبوست: کم آبی، یبوست مزمن را در کسانی که به این مشکل دچارند تشدید خواهد کرد. با وجود این، اگر تمایل دارید روزه بگیرید، برای جلوگیری از مشکل جدی تر، حجم مواد فیبری مانند میوه و سبزی ها را در وعده غذایی خود بیشتر کنید. تحرک داشته باشید و در طول شبانه روز 8 تا 10 لیوان مایعات بنوشید. مصرف چای تان را کم کنید.

مبتلایان به سوءهاضمه: از نظر علمی، روزه داری برای کسانی که سوءهاضمه دارند، جایز نیست و به طور قطع علامت های آنها تشدید خواهد شد اما این تصمیم به عهده شماست و امیدوارم با توصیه های ما موفق به روزه داری شوید. به طور معمول افراد زیادی علایم برگشت اسید، حالت ترش کردن، سوزش سردل و بدمزه شدن دهان را تا به حال تجربه کرده اند. علایم این افراد در اثر خالی ماندن معده و ترشح اسیدمعده، تشدید می شود ولی به هر حال تصمیم با شماست.

اگر باوجود این علایم تمایل دارید روزه بگیرید، برای جلوگیری از این حالت های ناخوشایند باید پیش از مصرف سحری و افطاری داروهای خود را مصرف کنید و حجم وعده غذایی تان را کاهش دهید و پرخوری نکنید. از مصرف چای با حجم زیاد و به خصوص چای پررنگ و قهوه بپرهیزید. غذاهای کم چرب و کم ادویه، برای شما بسیار مناسب تر است.

دیالیزی ها روزه نگیرند

در کسانی که مشکلات کلیوی دارند و به سختی با مراقبت های دقیق و همکاری با هم توانسته ایم کراتینین آنها را به تعادل برسانیم، معمولا روزه گرفتن عوارضی به دنبال خواهد داشت بنابراین از همه شما عزیزان که اصرار دارید روزه هایتان را بگیرید خواهش می کنم به نکات مهمی که اشاره می کنم، توجه کنید:

کراتینین شما چند است؟ اگر کراتینین 5/1 تا 7/1 دارید، ریسک نکنید و روزه نگیرید یا حداقل پشت سرهم روزه نگیرید و چند روز به کلیه ها استراحت بدهید و پس از 4 روز روزه داری، باید آزمایش از شما به عمل آید. مبادا یک ماه بدون مراجعه به متخصص روزه بگیرید و پایان ماه رمضان با مشکلی غیرقابل جبران مواجه شوید.

کلیه های سنگ ساز: آنهایی که کلیه هایشان مکررا سنگ سازی می کند و سابقه چند نوبت سنگ سازی دارند یا در حال حاضر سنگ دارند، باید در طول روز مقادیر زیادی آب بنوشند تا سنگشان بزرگ نشود پس نمی توانند روزه بگیرند.

اگر پیوند کلیه شده اید: کسانی که پیوند کلیه شده اند و هنوز یک سال از موعد پیوند آنها نگذشته است، نباید روزه بگیرند. اگر یک سال از پیوند گذشته باشد و هیچ مشکلی نداشته باشند، شاید بتوانند با نظر پزشک روزه بگیرند.

مبتلایان به نارسایی کلیه: از نظر ما نارسایی کلیه مراحل متعددی دارد. در افرادی که کراتینین خونشان 2 یا بالای 2 است، ننوشیدن آب در طول روز به ایجاد ایسکمی یا نرسیدن خون حاوی موادغذایی به بافت کلیه می انجامد و شرایط را بدتر می کند. مبتلایان به فشارخون، به خصوص افرادی که ساعت های نزدیک به افطار فشارخونشان خیلی بالا می رود منع روزه داری دارند.

دیالیزی ها: دیالیزی ها اصلا نباید روزه بگیرند و مانند دیگر گروه ها، به مصرف آب و مایعات کافی در طول روز نیاز دارند.

کدام بیماران قلبی نباید روزه بگیرند؟

مشکل دریچه ای قلب: به طورکلی مبتلایان به مشکلات دریچه ای قلب منع روزه داری ندارند ولی باید با پزشک خود مشورت کنند. شاید ابتلای آنها به برخی بیماری های همراه یا شرایط خاص سنی یا جسمی شان به بررسی بیشتر نیاز داشته باشد.

فشارخون: بیمارانی که فشارخون کنترل نشده دارند، نباید روزه بگیرند. هرگونه تغییر در حجم خون و شرایط فیزیکی بدن باعث عدم تعادل آب و الکترولیت ها در خون و برهم خوردن فشارخون می شود و این بیماران منع روزه داری دارند.

نارسایی قلبی: نارسایی قلبی یک نشانگان بالینی است که در آن اختلال ساختمانی یا عملکرد قلب به عدم توانایی قلب در به گردش درآوردن خون، با سرعت لازم برای تامین نیازهای بافت های متعدد، می انجامد. نارسایی قلبی به طورمعمول باعث تظاهرات بالینی ای مانند اختلال در گردش خون، تنگی نفس ، ضعف و خستگی می شود. علل نارسایی قلبی بسیار متنوع است اما بیماری های ایسکمی قلب (اختلال در خونرسانی به قلب در اثر تنگی عروق) و مشکلات مادرزادی، از مهم ترین علت ها هستند.

عمل جراحی: گروه دیگری که به دلیل تنگی رگ های قلبی تحت عمل آنژیوپلاستی قرار گرفته یا جراحی قلب شده اند (بای پس انجام داد ه اند) و در حال حاضر هیچ مشکلی ندارند و تحت کنترل پزشک هستند، با اینکه منع روزه داری ندارند اما باید حتما درباره انجام این فریضه با پزشک خود مشورت کنند و توصیه های او را در مورد مصرف دارو یا رژیم خاص در طول ماه مبارک رمضان جدی بگیرند.

گرسنگی برای تشنج ضرر دارد ؟

کسانی که با روزه گرفتن سردردشان تشدید می شود، آیا این مشکل باعث منع روزه داری می شود؟

شاید در مواردی که تشنج بیمار کاملا تحت کنترل است (وضعیت دارویی و نوارمغز مطلوب است)، با صلاحدید پزشک اجازه روزه داری داده شود اما در کسانی که تشنج غیرقابل کنترل دارند یا بیم آن می رود که به دلیل روزه داری و برهم خوردن تعادل داروها بیمار دچار تشنج شود، روزه داری مضر تشخیص داده می شود چرا که خود گرسنگی ممکن است باعث بروز تشنج شود.

بیمارانی هستند که به دلیل ماهیت بیماری شان یا اقدام های درمانی دچار ضعف مفرط عمومی می شوند و این ضعف با روزه بدتر و علایم اولیه بیماری شعله ورتر خواهدشد. مثلا بیمارانی که به دلایلی به درمان های جنبی مثل رادیوتراپی و شیمی درمانی نیاز دارند، باید وضعیت تغذیه ای صحیحی داشته باشند. هرگونه اختلال تغذیه ای، ضعف عمومی آنها را تشدید و عدم مصرف غذا به صورت مکفی سیستم ایمنی شان را تهدید می کند و روند درمان را به تاخیر می اندازد، پس باید از روزه گرفتن اجتناب کنند.

آداب روزه دیابتی ها

• مبتلایان به دیابت: مهم ترین مساله ای که در روزه، آن هم در فصل گرم، فرد مبتلا به دیابت را تهدید می کند، افت قندخون است. رمضان یک هدیه از سوی خداست که بهره مند شدن از برکات آن، فقط با امساک از نوشیدن و خوردن حاصل نمی شود. پرهیز از خوردن و آ شامیدن فقط یکی از آداب روزه داری این ماه و تزکیه نفس و فیض بردن از ماه رمضان است. چرا دیگر موارد مانند نیکی و رسیدگی به نیازمندان و... را در نظر نمی گیرید؟ شما می توانید با رژیم غذایی مناسب و مصرف داروهایتان، سلامت خود را حفظ و تضمین کنید و با شادابی، شکر نعمت را برآورید و به امور خیریه در این ماه برسید.

• اگر مشکوک به ابتلا به دیابت هستید: اگر در معرض دیابتی شدن هستید، یعنی اختلال در تست قندخون ناشتا داشتید و عوامل خطری چون زمینه خانوادگی، چاقی و وجود تخمدان های پلی کیستیک در شما تشخیص داده شده باید تحت نظارت پزشک، رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب قراربگیرید چون مستعد دیابت هستید. 5/4 میلیون نفر از مردم تست قندخون ناشتای غیرطبیعی دارند و مستعد دیابت هستند در حالی که این خطر را نمی شناسند. از همین حالا باید حواستان به مصرف مواد شیرین و چرب و زولبیاوبامیه و از این دست غذاها که استفاده از آن متاسفانه در افطار سنتی ما به وفور شایع است، باشد.

• اگر انسولین تزریق می کنید: برای کسانی که به تزریق انسولین نیاز دارند، یا کسانی که نوسانات قندخون آنها کنترل نشده است، روزه داری ممنوع است.

• آداب روزه در دیابتی ها: به هر حال، اگر قرار شد روزه بگیرید، یادتان باشد محدودیت هایی دارید. از خوردن وعده های چرب و مواد شیرین بپرهیزید و آن را کاهش دهید. مواظب باشید فشارخونتان بالا نرود. اختلالات چربی خون یا هرگونه تغییری را در کنار مشکل دیابت باید به پزشکتان گزارش دهید. قندخونتان را پیش از افطار (قندخون ناشتا) اندازه بگیرید و نتیجه را به طور جدی به منظور حفظ سلامت کلیه هایتان یادداشت کنید. اگر قندخون در بدن شما و ادرارتان بالا رود، بافت کلیه آسیب می بیند. اگر علایم قندخون مانند تعریق، گیجی و لرزش اندام ها، از دست دادن تمرکز و... را مشاهده کردید سماجت و لجاجت نکنید و سریع روزه تان را افطار کنید.

نگاهی به درون خود

نگاهی به درون خود

مردی متوجه شد که گوش همسرش سنگین شده و شنوایی اش کم شده است.
به نظرش رسید که همسرش باید سمعک بگذارد ولی نمی دانست این موضوع را چگونه با او درمیان بگذارد.
به این دلیل، نزد دکتر خانوادگی شان رفت و مشکل را با او درمیان گذاشت.
دکتر گفت: برای اینکه بتوانی دقیقتر به من بگویی که میزان ناشنوایی همسرت چقدر است، آزمایش ساده ای وجود دارد.
این کار را انجام بده و جوابش را به من بگو: ابتدا در فاصله 4 متری او بایست و با صدای معمولی، مطلبی را به او بگو. اگر نشنید، همین کار را در فاصله 3 متری تکرار کن. بعد در 2 متری و به همین ترتیب تا بالاخره جواب بدهد.

آن شب همسر آن مرد در آشپزخانه سرگرم تهیه شام بود و خود او در اتاق پذیرایی نشسته بود.
مرد به خودش گفت: الان فاصله ما حدود 4 متر است. بگذار امتحان کنم، و سوالش را مطرح کرد ...

جوابی نشنید بعد بلند شد و یک متر به جلوتر به سمت آشپزخانه رفت و همان سوال را دوباره پرسید و باز هم جوابی نشنید. بازهم جلوتر رفت و به درب آشپزخانه رسید. سوالش را تکرار کرد و باز هم جوابی نشنید. این بار جلوتر رفت و درست از پشت همسرش گفت: "عزیزم شام چی داریم؟"

و این بار همسرش گفت:"مگه کری؟! برای چهارمین بار میگم؛ خوراک مرغ!"

"گاهی هم بد نیست که نگاهی به درون خودمان بیندازیم شاید عیب هایی که تصور میکنیم در دیگران است در واقع در خودمان وجود دارد!"

شب قدر

التماس دعا

شب قدر، فصل نزول آیات رحمانی بر بوستان جان‌های روحانی است

خدایا قدر ما را به قدر مولاعلی(ع) نزدیک فرما

یک عصرانه ساده

  • تخم مرغ: 4عدد
  • شکر: 100  گرم
  • آرد: 100 گرم
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری



روش تهیه :

1. ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را از هم جدا می‌کنیم.سپس سفیده‌ها را داخل ظرفی گود که از خشک و تمیز بودن آن مطمئن هستیم می‌ریزیم و با درجه تند همزن برقی شروع به هم زدن آن‌ها می‌کنیم.

 2. وقتی که سفیده‌ها را کاملا پف دادیم شکر را به همراه وانیل  خیلی آرام به مواد اضافه می‌کنیم و آ‌ن‌قدر به هم می‌زنیم تا فومی شکل شود. همین‌طور که به هم زدن ادامه می‌دهیم زرده‌ها را یکی یکی اضافه کرده و پس از اضافه کردن هر کدام مواد را 30 ثانیه مخلوط می‌کنیم.

3. پس از این‌که زرده‌ها تمام شدند، همزن برقی را کنار گذاشته و آرد را که از قبل با بیکینگ پودر مخلوط کرده و 3 بار الک کرده‌ایم در 3 مرحله متوالی به مواد اضافه می‌کنیم و با لیسک به شکل دورانی به خورد تخم مرغ‌ها می‌دهیم.

4. مایه را در قیف ریخته،  داخل سینی روی کاغذ روغنی پهن می‌کنیم و به شکل لوله‌ای به قد 6 تا 7 سانتی متر از مایه روی کاغذ می‌گذاریم. ابعاد لیدی فینگرها تقریبا باید به اندازه یک شیرینی زبان باشد.

5. سینی را به‌مدت 20 دقیقه روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده‌ایم قرار داده و وقتی بیسکویت‌ها کمی طلایی رنگ شدند آن‌ها را از فر خارج می‌کنیم.

6. این نوع بیسکویت در صنعت قنادی برای درست کردن انواع دسرها و کیک‌های مختلف کاربرد دارد که معروف‌ترین آ‌ن‌ها تیرامیسو وشارلوت هستند.

تذکر به خویشتن

تذکر به خویشتن
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

پرسیدم: بار الهی چه عملی از بندگانت بیش از همه تو را به تعجب وا می‌دارد؟
پاسخ آمد: اینکه شما تمام کودکی خود را در آرزوی بزرگ شدن به سر می‌برید و دوران پس از آن را نیز در حسرت بازگشت به کودکی می‌گذرانید.

اینکه شما سلامتی خود را فدای مال‌اندوزی می‌کنید و سپس تمام دارایی خود را صرف بازیابی سلامتی می‌نمایید.

اینکه شما به قدری نگران آینده‌اید که حال را فراموش می‌کنید، در حالی که نه حال را دارید و نه آینده را.

این که شما طوری زندگی می‌کنید که گویی هرگز نخواهید مرد و چنان گورهای شما را گرد و غبار فراموشی در بر می‌گیرد که گویی هرگز زنده نبوده‌اید.

سکوت کردم و اندیشیدم،

در خانه چنین گشوده، چه می‌‌طلبیدم؟ بلی، آموختن ...
پرسیدم: چه بیاموزم؟
پاسخ آمد:
بیاموزید که مجروح کردن قلب دیگران بیش از دقایقی طول نمی‌کشد ولی برای التیام بخشیدن آن به سالها وقت نیاز است.

بیاموزید که هرگز نمی‌توانید کسی را مجبور نمایید تا شما را دوست داشته باشد، زیرا عشق و علاقه دیگران نسبت به شما آینه‌ای از کردار و اخلاق خود شماست.

بیاموزید که هرگز خود را با دیگران مقایسه نکیند، از آنجایی که هر یک از شما به تنهایی و بر حسب شایستگی‌های خود مورد قضاوت و داوری ما قرار می‌گیرد.

بیاموزید که دوستان واقعی شما کسانی هستند که با ضعف‌ها و نقصان‌های شما آشنایند ولیکن شما را همانگونه که هستید و دوست دارند.

بیاموزید که داشتن چیزهای قیمتی و نفیس به زندگی شما بها نمی‌دهد، بلکه آنچه با ارزش است بودن افراد بیشتر در زندگی شماست.

بیاموزید که دیگران را در برابر خطا و بی‌مهری که نسبت به شما روا می‌دارند مورد بخشش خود قرار دهید و این عمل را با ممارست در خود تقویت نمایید.

بیاموزید که دو نفر می‌توانند به چیزی یکسان نگاه کنند ولی برداشت آن دو هیچگاه یکسان نخواهد بود.

بیاموزید که در برابر خطای خود فقط به عفو و بخشش دیگران بسنده نکنید، بلکه تنها هنگامی که مورد آمرزش وجدان خود قرار گرفتید، راضی و خشنود باشید.

بیاموزید که توانگر کسی نیست که بیشتر دارد بلکه آنکه خواسته‌های کمتری دارد از همه توانگرتر است.

به خاطر داشته باشید که مردم گفته‌های شما را فراموش می‌کنند و همین مردم اعمال شما را نیز از یاد خواهند برد ولی، هرگز احساس شما نسبت به خویش را از خاطر نخواهند زدود.